Novi Sad
02.02.2015.
10:03 > 17:38
Novi Sad će ove godine početi gradnju pešačko-biciklističkog mosta koji će povezati Sunčani kej i Ribarsko ostrvo, saznaje 021.rs.

Komentari 109

  • miloš

    07.02.2015 12:02
    Ako neko već hoće nešto korisno da uradi za ribarac, neka za te pare očisti šodroš, spoji ga sa dunavcem i na tom mestu naprave običnu ćupriju, kako je nekad i bilo.Zato se ribarsko ostrvo i zvalo ostrvo, što ovi dođoški skorojevići ne znaju.Para bi ostalo da se srede biciklističke staze i putevi po ostrvu."Mornarica" bi se takođe mogla bez problema evakuisati i kad je visok vodostaj kad zagusti.
    Ideja koja je prikazana, ako bi se realizovala bila bi svojevrstan spomenik ljudskoj gluposti, bacaju se u najvećoj krizi pare da bi se šetačima i biciklistima skratia šetnja i vožnja za 1km.
  • stankela iz magacina

    07.02.2015 08:57
    ...
    Čist ugostiteljski lobi na delu! Na ribarcu ima nekoliko već elitnih ugostiteljskih objekata koji će sada postati mnogo dostupniji građanima. Pored toga, ona šumica će lepo da se isparceliše pa će tu da nikne nova ulica laze Telečkog. Kao što ugostitelji mogu da rade u Laze telečkog šta god hoće i pritom ništa ne plaćaju gradu nego podmazuju razne činovnike, isto tako će sad moći to i na ribarcu.
    Da se razumemo, to stvarno nije loše sa ekonomski prosperitet grada pod uslovom da se lova sliva u budžet i zapošljavaju stanovnici, ali ovo je projekat još jedne male interesne grupe pojedinaca čiji su građani već dugo vremena taoci.
    Mislite o tome....
  • branko ns

    05.02.2015 16:22
    mostic
    Dunav je mnogo sirok, ovde je lakse. Nicemu ne sluzi ali nema veze. Vazno je da se kaze da imamo novi most
  • jomar

    04.02.2015 11:50
    most za nigde
    Po svemu sudeći, grad je čvrsto odlučio da uništi i brodogradilište, presecajući mu jedini mogući izlaz na dunav. Time će uništiti i zimovnik, jer se neće voše moći čistiti bagerima, pa će ga nanosi zatrpati. Ali zato ćemo dobiti lep pogled na rugobu od natrpanih splavova, koji će zbog gore pomenutog polako ležati na mulju i prljavštini u smradu djubreta. Eto, ako niste znali, ne znam šta je pčanirano, ali to ćemo dobiti.
  • Vulkanizermostova

    04.02.2015 08:52
    @Arhitekta: Pa idite vi na ribarac, niko vam ne brani. Sta, tesko vam da se prosetate pored brodogradilista? Nemojte ni ici onda, ne volite vi Ribarac. Da ga volite, nikada ne bi ni pomislili da unistavate prirodu zbog jednog nepotrebnog mosta.
  • 04.02.2015 08:19
    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    Vise od pola prigradskih naselja nema kanalizaciju, a ovi prave most za 100 bespravnih graditelja??? Srbijo, ima li iko pameti u ovoj zemlji?
  • 03.02.2015 22:34
    ocemu i tu vodu da osvestamo ili most mozda za sig
    ..izgledada ce uskoro izbori :)
  • 03.02.2015 21:10
    ....
    4 godine ???????????!!!!!
  • Ilija Milin

    03.02.2015 12:56
    Dunavska biciklistička ruta
    Ideja je odlična. Na tom mestu se prekida i šetalište i Dunavska biciklistička ruta (Euro Velo 6, Atlantik-Crno More), a sa ovim rešenjem će se to rešiti na interesantan način.
    E, sad ... Nažalost, već vidim igre iza zavese: Ko će se i koliko ugraditi? Čiji kum će biti angažovan i koliko će on zakinuti? Koliko će dobiti nadzorni organ da okrene glavu? Itd ...
  • Novosadjanin

    03.02.2015 07:55
    hm..
    U principu ste po meni svi pomalo u pravu.
    Slažem se da je stvarno nešto lepo za grad, i lepo izgleda, bar meni, ali ok o ukusima ne treba raspravljati svako ima svoje mišljenje.
    Što se neke koristi od tog istog mosta tiče nema ništa! Nikakve finansijske koristi grad od toga imati neće, a još manje gradjani. To da će povećati turističku ponudu i atrakciju grada je glupost.Korist će imati jedino oni koji će ga praviti zajedno sa sadašnjom vlasti, oni će jedino uzeti lovu na tome.
    Kao treće slažem se sa svima koji kažu da je ovaj most poslednje što bi trebalo uraditi u Novom Sadu! Toliko loših , izrovanih puteva, loša infrastruktura,neki delovi grada su bez asvaltiranog puta, bez vode..ljudi! Pričate o mostu za 21 vek, a šta je sa svim ovim u 21 veku bez vode, kanalizacije, vode...To rešite pa onda rdite na estetici grada.
    I četvrto, slažem se sa jednimčovekom koji je ovde rekao svi sad pljuju ovaj most i ovu ideju , a posle će ga svi koristiti i niko reč jednu lošu o njemu reći neće!
    Tako su svi bunili za novu Gasprom pumpu na mestu "Pečurke" sada niko više i ne spominje i svi sipaju gorivo na njoj, pa čak i oni koju su se zakleli da nikada ući na istu neće! Imam par primera u svojoj okolini...
  • Paparaco

    02.02.2015 22:53
    Samo napred
    Ribarac na vodi!
  • -

    02.02.2015 22:37
    -
    vi sto tapsete ovome ste tako tapsali i ds-u

    mislite o tome
  • Vrata

    02.02.2015 22:34
    Narod
    Koliko firmi za proizvodnju, bilo čega, osim magle, ste otvorili?
  • 02.02.2015 22:31
    PA VI MISLITE
    da 4god. uzimate pare???
    zlo i naopako,kako je ovaj narod glup!!!
  • Arhitekta

    02.02.2015 21:49
    ...
    Znaci neverovatni ste...zasto odmah toliko negativnosti?! Imamo priliku da nam grad dobije novo obelezje - atraktivno i prakticno! Svi mi volimo da odemo na Ribarac...pa zasto onda ne bi to upotpunili novinom koja bi nam dala jos lepse vizure?! A da ne govorim o tome da cemo imati resenje koje je naprednije i drugacije od ostalih.
  • Nebojša

    02.02.2015 21:32
    ali
    Jedina investicija u celom mandatu, koju neće ni započeti s obzirom da im je ovo prvi i poslednji mandat u Novom Sadu, je mostić za pešake?
    Pa dobro i sveti vodovod i kanizacija.
    Dragi Bože koliko su jadni i bedni!
  • Podbarac

    02.02.2015 20:46
    Naravno, ali...
    Da mostovi NS trebaju, jer je okružen vodom - istina je. Ali kakvi most i di baš sad? O čem se zapravo ovde radi:

    Prvo, mora se sad jer nije daleko do novih izbora. Drugo, naravno i ne planira se neki pravi most koji košta puno više, a i ne bi bio u nadležnosti grada. E ovaj jeste. Zato će da ulože naše pre u jedan omanji, pešački i "lokalni" most. Taman za izbore, slikanje i muštuluk.

    Idealno bi bilo da se "prve pare" potroše do izbora, a posle još tolko zbog kašnjenja iz "objektivnih razloga". U to mož se kladimo. Ako procene da će pući na izborima biće tek kašnjenja, ali i džentlmenske prilike da i sledeći nešto urade i drpe.

    Pa što lepo ne uzmnu pare? Pa da ih posle apse? E zato građevina, jer tu niko na naposletku ne može da izračuna šta jeste i zašto je moralo biti potrošeno, a pogotovo ono iza zareza. Pravi i "pošten" stručnjak bi to možda i mogao, ali takvom se sigurno neće dati ni da proba.
    Elem, taj zanat muljanja na investicijama i radovima su svi naši politićari (namerno sa "ć") dobro izučili i to bez razlike: I žuti i crveni, i kul i radikalnii i liga, naši i njini, ovi napredni i ovi treći. Baš svi. Tako već na žalost planiraju i budući.

    Zato ne bi samo da krpe ulice, pa ni sa behatonom, jer tu i ne može da se drpi puno - mož po koji auto, mož biti vikendica, ali ne ko na mostovima ili auto-putevima.
    U njinim glavama je još primer kako se to uradilo sa mostom kod Beške i u BG na adi. A pošto su ovi naši politićari samo "lokalni", potrošiće nam novce na omanji i pešački, a umesto desetina ili stotina evra, biće im milionče-dva.

    Princip je isti, samo su "lokalne" nijanse.
  • Milica T

    02.02.2015 20:27
    Neverovatno
    Neverovatno je ljudi koliko ste puni negativnosti. Tek što je nešto predloženo da se uradi vi ga pokopaste. Dozvolite, ali vreme nek pokaže ko je u pravu...
  • kkk

    02.02.2015 19:41
    al je gadan izgleda ko crevo....koji je to konkurs bio kad je ovo najbolje resenje, a odvratnih li stubova, raspone su mogli i bez stuba preskociti
  • goran77

    02.02.2015 18:55
    korisno
    generacijama ,znači samo jedna od mnogih kritikovanih lepih stvari koje se naprave u novom sadu podržavam isvi nalaze mane kao da to neće ostati u nasledje ostalimzgradnju kao mnogi novosadjani a nisam novosadjan
  • 02.02.2015 18:51
    smesno
    koji most od 270 metara duzine se gradi 4 godine,cist lopovlik
  • Milan108

    02.02.2015 18:41
    Bice ovo prelepa stvar za Novi Sad! Imate podrsku naroda!
  • berolina

    02.02.2015 18:40
    SPOMENIK
    svaki Bürgermeister ostavlja "za uspomenu i dugo secanje", na svoju "vladavinu", neku vrlo MARKATNU
    gradjevinu...sad, koliko ce taj "spomenik" da kosta i kome-cemu ce da sluzi, to nije vazno!

    da je AZIL ZA PSE LUTALICE vazniji, to ne mora da brine Herr Bürgermeistera...on se i tako ne brine bas puno o zivotinjama na cetiri noge.

    w.


  • dolmaros

    02.02.2015 18:33
    oko mosta
    mislim da nam nije uopste potreban..koliko godina je spic stojao razovan,,dok par entuziasta ga nije popravilo slazem se sa mnogima da ima prečih.. stvari gradnje mislim da ima jeftinijih i lepsih resenja. kao nba primer da se kej produzi prema sodrosu..gde nema ni klupa ni svetla.. itd itd Da se ulaz u Sodros prosiri ribarsko ocosti od smeca ima dfosta ideja i treba podrzati ljudekoji ovde imaju jako lepih ideja koje podrzavam od
  • Sara

    02.02.2015 18:28
    Čitam komentare i ne razumem kako ovo može biti lose po Novi Sad?
  • Milojko

    02.02.2015 17:59
    @Toma - 5 miliona evra viška
    E moj Tomo,
    kad normalan covek razmislja to samo tako moze biti.
    Medjutim.
    Kad mi neko objasni ko podignu one silne ugostiteljske objekte na Ribarcu, kod i okolo Elektrovojvodine onda mi ostaje jedina dilema da li je ovaj milion koji sledi u f-ji tih divljih objekata kako bi im porasla vrednost i kako bi se sve otimacine isplatile.
    Molim sve koji su iole upuceni i znaju da saopste ko je podigao te objekte i ko im dade dozvolu za to.
  • Dejan

    02.02.2015 17:57
    Novi Sad na vodi...
  • hmm

    02.02.2015 17:57
    meni se dopada, ima logike - kad se provozam bajsom kejom, popijem nešto na ribarcu, pa kući

    ako ništa drugo, veća poseta ribarcu će možda dovesti i do toga da ga urede bolje
  • Mila

    02.02.2015 15:44
    Odlicno
    Lepo, savrseno za grad kao sto je Novi Sad. Napokon nesto lepo da vidimo, a ne samo krpljenje rupa po ulicama i vecito razoren grad, prebacivanje iz trake u traku... Odlicno za setnju, za bicikliste.
  • rupert

    02.02.2015 15:39
    "Konstrukcija će biti u mogućnosti da izdrži prelazak manjih motornih vozila, ali samo u iznimnim situacijama, jer je to prvenstveno pešačko-biciklistički most." , u slobodnom prevodu, stoka će svakodnevno džipovima ići preko njega.
  • Stole

    02.02.2015 15:21
    Most
    Ovo, ako se izgradi, svaka čast. Baš je problem što je samo jedan ulaz na Ribarac.
  • 02.02.2015 15:20
    politika dodjosa
    uzasan predlog ,crtez mosta je bedan..mi ocemo asfalt i kanalizaciju u adicama i veterniku aman ljudi dajte nam zivota!!!!
  • Tja

    02.02.2015 15:10
    @Citam: "most koji spaja infrastrtukturno i na sve moguce nacin olaksava transport mnogima."

    Cemu sluzi tacno? Da neko ko sedi u kaficu na splavu predje lako do Stranda, ne razumem sta je tu jako vazno, pa oni ionako ceo dan sede i nista ne rade, samo se premeste u dzipca i odvezu se do drugog mesta, ne treba njima pesacki most. A evo ja cu da vam kazem sta ce lose doneti: Spic ce postati prepun smeca koje seljacine ionako ne bacaju, unistice sve zivo i mrtvo po ribarcu dok ga ne zavrse, nece vise biti privatnosti i romantike Spica, seljoberi ce da tutnje skuterima ceo dan od Sodrosa do Stranda itd itd, ima tu svega. Ali mi i dalje nije jasno kome ce da olaksa ovaj most?
  • Predrag

    02.02.2015 15:09
    @Sale NS - I još jednom ...
    A jes i to što kažeš, ekipa iz Banovine se svuda VOZI onim crnim Škodama, šta će njima PEŠAČKI most...
  • Bojan Comic

    02.02.2015 15:05
    bivis i bathed
    Procitao sam sva misljenja nekkolicine novosadjana koji su prokomentarisali ovu vest. Svasta smo mi krtikovali i radove na saobracajnicama i teretane na otvorenom i deponije koje su pretvorene u parkove...za sve nalazimo manu, a kada se planovi ostvare uzivamo u resenjeima zajedno i dugotrajno.
  • Neko Treci

    02.02.2015 15:00
    Sto pre to bolje!Pogotovo na tom mestu i nek se sretno zavrsi.
  • knindza

    02.02.2015 15:00
    Jedva cekamo
    jedva cekamo :D ima ga isprobam prvi sa bajsom :D
  • ilke

    02.02.2015 14:58
    TOO
    lepo lepo ako jos bude kao na slice ima da bude vrh!!
  • Lexv

    02.02.2015 14:55
    Al je ruzan...
  • 02.02.2015 14:55
    Sto dalje od spica? Marina, kada se izmesta? Dva puta dobijene pare za izmestanje. Kada nije moglo da se ide na Ribarac? Imam osecaj da cete i njega pokvariti. A kako ce Tika, onaj direktor EPS-a bez diplome prolaziti jahtom dok traju radove. I umalo da zaboravum, alo bagro, gradite mostove a niste u stanju da zatrpate rovove. Ala se klepa na tim mostovima. Svaka vlast ih pravi.
  • Katarina

    02.02.2015 14:52
    Jeej, odlicno, sada ce nas divni grad biti jos lepsi!
  • Brus Vilis

    02.02.2015 14:44
    Koliko vas misli da grešim kada nagadjam da je ovaj most početak izgradnje Novog Sada na vodi?

    Razmislite, da li bi sledeći korak mogao biti izgradnja luksuznih stambenih objekata u uvali kod Brodogradilišta?
  • citam

    02.02.2015 14:39
    Citam komentare vo odgovara samo radnicima, ovo odgovara samo kafedzijama...ljudi toliko cekamo na svako investiciju, u poslednih 10 godina nista sto je zapoceto nije dovrseno osim Bulevara u koji su se ugradjivali po nekoliko miliona evra a oni su sada kao prokleti i odnose zrtve iz dana u dan...ovo je jedna divna stvar, most koji spaja infrastrtukturno i na sve moguce nacin olaksava transport mnogima...podrska za ovo da su hteli lepse ne bi mogli.
  • Pešak

    02.02.2015 14:32
    Vlastima
    Kao i u pešačkoj zoni očekujem najezdu "skutera", motoraša i ostalih štetočina. U subotu sam jednog skinuo sa skutera u Laze Telečkog i zalepio mu jednu roditeljsku :) Prvo sam ga opomenuo da je u pešačkoj zoni, na šta mi je on dogovorio ljubaznom ponudom "Hoćeš da te nabodem?" E onda više nisam mogao da trpim... Kad sam ga opaučio zaboravio je na svoju ponudu i uljudno odgurao svoj moped prema Zmajovinoj.
    Treba da svi mi normalni građani stanemo u zaštitu svojih prava a ne da ćutimo dok nas gaze. Ovako ispada da su prostaci i vucibatine u našem gradu većina. A ja znam da su oni manjina, samo vrlo glasna i bahata! Podviknimo im
  • Toma

    02.02.2015 14:29
    5 miliona evra viška
    Na majinih 4 miliona koje smo dali, sada imamo još jedan milion da bacimo.

    Za 5 miliona evra ste mogli asfaltirati kompletnu saobraćajnicu od kasarne mornarice do groblja u rumenačkoj. Prođite tuda, i samo obratite pažnju na hajduk veljkovu i rumenački put, koliko rupa ima i kolotraga u raskrsnicama.

    Ovi diletanti polupismeni nisu u stanju ni smeće da pokupe kako treba, a tu se za mostove neke vataju.

    Sreća u nesreći je što ga oni nikada neće napraviti jer su nesposobni, a nesreća je što ćemo ga ipak platiti.
  • MIlan Markov

    02.02.2015 14:23
    MAjko mila..pogledajte sliku, zamislite da je uradjeno..a zamislite i da su most uradili oni u koje vi verujete i pohvalite. Ovaj grad cveta i tek ce cvetati.
  • Sale NS

    02.02.2015 14:02
    I još jednom ...
    ... KOME TREBA ovaj most ?
  • Lacika

    02.02.2015 14:01









    pocetak jednog lepseg,urbanijeg i zivopisnijeg dela grada,svakako ce ovo biti jos jedna interesantna destinacija za turiste kojih je sve vise!
  • NETIPICNO

    02.02.2015 13:51
    !
    Ovo je jedna novina kojoj se strasno raduju novosadjani i svi oni koji uzivaju u blagodetima svoga grada, nase srpske Atine.
  • Građanin

    02.02.2015 13:47
    ...
    Lepo izgleda, samo mislim da je pametnije da se počne sa izgradnjom prečistača otpadnih voda kod Žeželjevog mosta i broda Cepelin, jer se u Dunav direktno izbacuju fekalije, koje mogu biti izvor raznih boleština.
  • branka

    02.02.2015 13:46
    meni je ovo lepa investicija
  • NS2

    02.02.2015 13:39
    BUDALE
    Budale i gora cuda i jade rade u vreme gladi! Ali doce dan ISTINE!Sve nekrstena lopovska bagra nema precih stvari ,ulice neasvaltirane ,blatnjave ,bez struje ,rasvete vode ,kanalizacije!
    BOCKE ajde javite se vas idol to radi!
  • sima

    02.02.2015 13:36
    Ovoj projekat će verovanto završiti kao i obnova Radničkog univerziteta, toliko navca za projekte, obnovu, planove dato da se minimum 4 Radničk univerziteta da se sagradi novih zgrada.Do kraja je tad zgrada postala turistička atrakcija Novog Sada.
    Na kraju šta nas briga pijemo svetu vodu sa pitomimo romskog 3 D udruženjem građana...
  • Milan108

    02.02.2015 13:22
    Koristan projekat nadam se da ce uspeti da ga realizuju!
  • Tja

    02.02.2015 13:17
    Stvarno, prvo bi bilo dobro da resite problem zabavista i puteva i ostale infrastrukture. Svaki problem treba da se resava, ali ovaj most, tj prelazak preko Ribarca do Keja nije nikakav problem. Lepo je da ga imamo, ali ajte redom, prvo problemi, pa onda dezerti.
  • budo

    02.02.2015 13:13
    ...
    Ovo je odlicna vest,most je itekako potreban...Bice ponos naseg grada!
  • filozof

    02.02.2015 13:12
    bez svadje molim Vas
    Nemojte se svadjati i raspravljati sa komentarima ,jer lepo pise"pocinje gradnja" tako da dal treba ili ne ,ne znam ali znam da ga jos desetak godina biti nece...
  • Ivan

    02.02.2015 13:10
    strašno
    Ovo odgovara samo i jedino vlasnicima dva restorana na Ribarcu, naravno vlasnicima povezanim sa vrhom vlasti u NSu....

    Kafićim ni ne treba jer tamo i treba da dolazi klijentela koja ima kola da bi došla, klinci im ne trebaju...

    Ribarac se PLAVI skoro svake godine!!! To tamo nije priroda, to je šuma prepuna smeća i sve je neuređeno totalno!

    Pogledajte kako to izgleda na slikama? Pa koliko je to svetlonih godina daleko od realnog stanja RIbarca?

    Ovo je bukvalno ravno "Beogradu na vodi", strašno strašno strašno!
  • 02.02.2015 12:59
    Meni ne smeta most,ali mi smetaju prioriteti u koje ovaj grad ulaze pare.Ako kazete da je turizam na prvom mestu,ajmo u tom pravcu;ako kazete sport,ajmo tako;ako kazete novosadjani nezaposleni,ajmo onda fabrike.
  • ljosa

    02.02.2015 12:57
    Ko od gradskih funkciJonera ima tamo kucicu?
  • taraba

    02.02.2015 12:55
    pa valjda je to neka misao za zatvaranje suncanog keja( kruga ) oko novog sada. za sada pored suncanog keja dosta zavidno
  • 02.02.2015 12:52
    Kradeš braćala
    Sve što gradi aktuelna vlast, bivša, sadašnja i buduća, je motivisana ličnim interesom a kao za dobrobit građana.
    Gradiće ovaj most, ugradiće se u tender a tokom izgradnje prvobitni iznos će se duplirati i svu razliku novca vlast koji stoje iza izgradnje mosta će staviti u svoje džepove.
  • 02.02.2015 12:47
    ribarac
    Mi novosadjani vec desetina godina ja 45 pesaka na ribarac i u tome je draz ko je sem politickih partija trazio most a samo da bi dobio glasove i sigurno lovu.Novosadjaniidudu na Ribarac pesaka biciklom kao i bez mosata a najvise u toku leta preplivaju popiju pivo i to je ta magija bez kola dzipova i besposlicara
  • MARIJA

    02.02.2015 12:40
    Selenca
    Dugo sam stanovnik grada i svaki ovakav nslov koji pocinje sa, pocinjemo da gradimo me oraspolozi i da dodatni entuzijazam da ce svima zelje biti ispunjene, samo polako..
  • Milijana

    02.02.2015 12:38
    der
    Meni je vazno da se grad izgradjuje i da se vodi racuna u svim segmentima unapredjenja kvaliteta zivota svih delova grada. Nije uvek sve kako mi zelimo, nesto se radi pre nesto kasnije, ali je jako vazno da sve dodje na red.
  • lepa luda

    02.02.2015 12:38
    imam bajs i neću most
    Imamo kućicu na Ribarcu i nije nam potreban most. Pametnije bi vam bilo da popravite put, koji vodi na Ribarac, a koji su ovi splavaroši totalno razhebali svojim džipovima. Šta mislite da će oni svoje ljubimce parkirati kod studentskih domova, da bi pešaka stigli do splavova??? Idi begaj. Kad bi mogli, oni bi direktno autom na splav. A ako već imate puno para za bacanje, onda na velikom Dunavu, od Šodroša do Špica napravite pešačko-biciklističku stazu.
    Sada mi je jasno zašto je Ribarac iz poslednje zone - plavno područje - postao 1 zona : imaćemo most, a to što nemamo kanalizaciju i ostalo nema veze.
  • ANDRIJANA

    02.02.2015 12:35
    dan
    Drago mi jed a ce ovo biti sprovedeno sa reci na dela, asad da imam mnogo prioriteta, ima, ali ne moze se bas svacija zelja prva ispuniti. Idemo jedno po jedno.
  • Podbarac Original

    02.02.2015 12:35
    Ne verujem
    Stvarno ne verujem koliko glupih ljudi zivi u ovom Novom Sadu i lupa gluposti oko ovog mosta.Ovi botovi koji hvale izgradnju mosta to pisu bez ijednog argumenta jer su najgluplji i jos izgleda da sve pise jedna ista osoba.Zavrsite prvo Zezeljv most koji je prioritet a dobrano kasni,ovaj na Ribarcu nikome nije potreban za sada a i skroz je bezvezno resenje.
  • Laki

    02.02.2015 12:23
    Ovakvom vremenskom proporcijom dolazim do računice da će im za tunel kroz FG i most koji spaja isti, trebati 440 godina
  • 02.02.2015 12:23
    poruka za botove!



    razlika izmedju onih zutih i ovih sadasnjih bivsih radikala je u tome sto su zuti samo obecavali a ovi ispunjavaju njihova obecanja!
  • podatak

    02.02.2015 12:13
    @Toma - glupost ali teška
    Šapa je stavljena na potez kasarna-brodogradilište, ne vezano za most.
  • Sluđeni

    02.02.2015 12:12
    Zanimljive slike
    Od svega moram da priznam da su najupečatljivije slike koje se nalaze u tekstu i koje prikazuju da je da se most pravi preko kanalala bez i jednog broda sa morskom jahtom koja prolazi bez splavova sa potpuno uređenom stranom na Ribarcu. Arhitekti koji su ovo radili verovatno su znali da ako postave slike realnog okruženja ljudima će ovo da izgleda ko prst u oku.

    Znam da je ovo samo naš protest ovde i na ovom mestu. Da to nekog ko uzima/daje pare apsolutno ne zanima ali ljudi dokle da naše nezadovoljstvo iskazujemo samo ovde.

    Da li neko zna e-mail adresu pa da pišemo direktno ljudima koji bi to možda i čitali pa da se razvije neka diskusija.
    Ovako i ja, kao i ostali, samo iskazujem zgražavanje nad ovim što se radi.
  • Vlada

    02.02.2015 12:12
    ...
    Urbano, samo urbano!

    https://www.youtube.com/watch?v=qnPZy3vHmsA
  • Maketari ne veruju sreći

    02.02.2015 12:10
    Da li je to novi projekat naprdnjaka "Novi Sad na vodi"? Beogradjani su dobili maketu a Novi Sad samo animaciju. Nema veze Beograd je glavni grad zaslužio je maketu. Svim idejnim tvorcima ovog "projekta" savetujem da se prošetaju desetak minuta kroz centar Novog Sada primetiće stotinu urgentnijih stvari. Normalno ako se pojedinci snadju u centru grada upoznavanje urbanih sredina zahteva malo više vremena.
  • NSHC

    02.02.2015 12:07
    Opet promašaj
    A gde li misle da izlazi sa druge strane? Jer, sa druge strane je direkt izlaz na put za saobraćaj.
  • Vlada

    02.02.2015 11:55
    @sasa - glupost
    Pa i ja mislim da je bacanje para, ali da je par stotina metara, pa baš i nije. Korisna će stvar biti taj most, samo nam fale i mnogo korisnije.
  • Dunavac

    02.02.2015 11:53
    Pitanje
    Da li neko zna, da li je bila ikada neka javna rasprava po ovom pitanju?
    Na Ribarcu postoji više komercijalnih splavova koji verovatno urgiraju da se ovaj most napravi.
    Ljudi koji drže čamce i privatne splavove verujem da ovaj most i ne interesuje preterano jer će im verovatno narušiti lepotu boravka na Dunavu.
    Kome je realno potreban ovaj most...
    Nisam protiv u startu ali bi bilo lepo da kažu zašto ga grade jer mislim da pare koje će utrošiti u njegovu izgradnju (od koje se ranije i odustalo) mogu MNOOOGOOO bolje utrošiti.
    Slažem se da ukoliko imamo para pa daj da ih trošimo na nečije hirove bez realne potrebe, ali u sadašnjoj situaciji trebalo bi reći:
    "Hvala, ali ne sada, možda, kad nam bude bolje i kad Dunav ne bude plavio Ribarac 2x godišnje, kad se srede veći komunalni problemi, kad iovako, nažalost, sve manji broj dece u gradu bude mogao da se primi u obdanište kad....."
    Ma dajte suviše je mnogo novosadskih problema da bi smo zamajavali sa ovakvim stvarima

  • Znači

    02.02.2015 11:50
    glavni raspon
    kuda treba da prođu brodovi RM i iz brodogradilišta je ostao nepoznat, a to je pored dimenzije nadvišenja najvažnije.
  • Ivan

    02.02.2015 11:40
    nesto mi nije jasno
    Gde ce tacno biti most? Spajace kej i ribarsko ostrvo? Pa zar oni nisu spojeni kod mornarice?

    Hoce most ici preko Dunava ili preko one uvale gde je mornarica i gde su brodici i splavovi?

    Sto bolje ne spoje Strand sa Spicem na Ribarskom ostrvu?!?!
  • 02.02.2015 11:37
    juhuuu dobra vest
    to je ok, prosiruje urbanu mogucnost za druzenje sa prirodom i jos da se spoji kroz brodogradiliste pravo prema veterniku joos bolje...neko ce nesto tu moguce i da pokrade, mune ali to nam je vec u sferi narodnog obicaja i folklora bez cega ne mozemo, ali ne gnjevite se oko bilo cega svejedno smo svi privremeni i samo kratki gosti ove planete pa u rupu, sta ce biti sa dusom oko toga treba pripaziti onaj ko pripazuje...ko ima, tu ne spadaju politicari, meni je to nekako rabota najbliza prostituciji s tim da su te dame iz starog zanata ipak mnogo mnogo moralnije od tih nesretnika sto uspevaju ludjcki da vladaju sludjenim narodom, pri tome uzivaju, misle da su uspesni, i da treba da ih volimo...pakao radi u tri smene i ceka sa zaslugama
  • sasa

    02.02.2015 11:33
    glupost
    Kakvo bacanje para...
    Ako vec hocete da ulazete u turizam u NS napravite npr zicaru od centra do Petrovaradina. RIbarac se koristi sasvim dovoljno, a kome je tesko da produzi jos par stotina metara dodje do Ribarca putem koji se sada koristi ima ozbiljan problem u glavi.
  • Ja

    02.02.2015 11:32
    Bacanje para
    I dalje mislim da je ovo puko bacanje ili ti paranje para.Sanirajte RUPETINE U GRADU, mufljuzi jedni.
  • 02.02.2015 11:29
    samo kazem
    Ako se ribarac ne sredi ne vidim neku potrebu za ovim mostom
  • 02.02.2015 11:10
    pa mi se ne spremamo da radimo već za setnju. Brodogradiliste nam ne treba, EU nam ne bi ni dozvolila da ga imamo.
  • milijana

    02.02.2015 10:49
    ns
    Fino izgleda, kao spoj korisnog i lepog. Nama novosađanima će biti sadržajnije šetnje kroz naš grad.
  • 02.02.2015 10:48
    Kakva flotila VRS?! Kad je iz tog "brodogradilista" izaslo nesto vece od camca?! Most prema Ribarcu je izvrsna ideja, jer ce da skrati put do popularnog odredista i za nekoliko kilometara, sto je pogotovo pesacima bitna stavka. Prirodno odmaraliste u sred grada zasluzuje da mu se posveti veca paznja. Druga stvar je sto se oko jedne pozitivne stvari ovde odavno ispredaju mreze pohlepe nasih nazovi politicara, kao da je to nesto cudno. Da brodogradiliste radi punom parom, kao sto je radilo pre 50 godina, pa i da razumem da nema mosta, ali ovako...
  • Čekićar

    02.02.2015 10:48
    Ccc...
    Sjajno bi bilo ovu atrakciju od mosta i jedno od glavnih obeležja NS-a povezati sa žičarom koja će ići do Tvrđave. Svi će dolaziti na most da bi se vozili žičarom. Vidikovac će biti atrakcija za sebe. Pogled sa visine na brodogradilište. Gospodo, naš život nije render.
  • Miroslav

    02.02.2015 10:47
    @Keith Flint
    "Most će se graditi četiri godine nakon arhitektonskog konkursa." To znači da će se most graditi četiri godine nakon što je bio arhitektonski konkurs. (2011)
  • Bojan

    02.02.2015 10:45
    Kad pomislim da ne može imbecilnije....
    Odlično. Pavličić stazu, ovi most na Ribarac.

    Na autoput ćemo i dalje kroz nacionalni park, a nezaposleni mogu pravac atletskom stazom, pa preko mosta na Ribarcu, u Dunav...i zbogom okrutni svete.
  • Coka

    02.02.2015 10:43
    Lep projekat, vredan pažnje. Konačno se krenulo i sa gradnjom u Novom Sadu.
  • Baja

    02.02.2015 10:41
    Korisno, vrlo korisno, da malo živne i Ribarac, sada se pre stiže u Istanbul pešaka nego na kraj poluostvrceta.
  • 02.02.2015 10:38
    Opet Beograd na vodi
    U pitanju je naravno glupost poslednjeg reda, ali pretpostavljam da je svakom jasno da ništa neće biti izgrađeno. SNS ni sada ni kad je bila SRS nikada nije izgradila ništa, tj. njeni kadrovi na vlasti, pa neće ni sada. U Novom Sadu za dve i po godine nije izgrađen ni kokošinjac.
  • makica

    02.02.2015 10:38
    Odlicno izgelda...
  • Vlada

    02.02.2015 10:37
    Daj šta daš
    Rodnija su napredni napadali da je ovaj projekat krađa i bacanje para. Nisu u stanju jedan projekat ko svet da napišu, pa vade postojeće koje su sami pljuvali. Sada su dobri.
    Kada će most preko kanala da se spoji bulevar sa autoputem?
    Tunjavi Pavličić je uradio veći deo dva bulevara , a vi gospodo za 3 godine?
  • Igor

    02.02.2015 10:35
    Brze do Ribarskog ostrva
    Ovaj most ce dobro doci novosadjanima, koji ce sada i pesko vrlo brzo moci da dodju na Ribarsko ostrvo.
  • Branko

    02.02.2015 10:33
    Novo obelezje
    Dobra ideja i njenom realizacijom Novi Sad ce dobiti jos jedno obelezje.
  • -

    02.02.2015 10:32
    -
    gradice ga 4 godine?

    ne verujem, kako ce tika i ostala lopovska banda u jahtama prolaziti tuda za to vreme.

    sa druge strane sramota je da uzurpirste taj deo plaze koji je mirniji naspram onog drugog koji ste pretvorili na jaz u budvi

    a dunavac ste zasrali
  • KOmša

    02.02.2015 10:32
    most nama dajte nasušnoga
    E ovaj nam je most baš neophodan.
    115 miliončića... cijena sitnica.
    Opet arhitektonski konkurs?
    Zar nije bila opšta pobuna pre izvesnog vremena kada se razmatralo pravljenje ove skalamerije?
    4 godine za izgradnju???? Aman ljudi... to malo materijala i posla da se rasteže... što da ne... cijena može da poraste mnogostruko.
    "Halo Bing kako brat?"
  • slobodanka

    02.02.2015 10:27
    Заиста ће лепо изгледати и дати једну нову ноту Новом Саду. Одавно није било значајнијих улагања у овај град, те ће ово бити леп подухват.
  • Relja

    02.02.2015 10:25
    Vrlo korisna investicija
    To je jedino što nam fali, pa da budemo srećni. Da ne kažu da ova vlast nije izgradila ni jedan most. Bolje bi bilo da nađu način završe radnilki, poštansku štedionicu, zgradu na uglu M. Antića i Zrenjaninove, u M. Gorkog blizu Trga Ferenca Fehera... Posebno ruglo je napravljeno od nekada veoma lepe zgrade na uglu M. Antića, gde je poznati tajkun odlučio da gradi nešto drugo, pa skinuo krov i čeka da padne. To su prioriteti, a ovo...
  • 11482

    02.02.2015 10:24
    Važno je ulagati u infrastrukturu grada kako bi se on razvijao i postajao lepše uredjen,a kroz to i posećenija turistička destinacija,a sam most doprinosi i razvoju Ribarca.
  • Toma

    02.02.2015 10:22
    glupost ali teška
    Koji genije pravi mostić preko Zimovnika?

    Jel ovaj splavarski lobi toliko jak da će naterati grad da pljune par miliona evra na ruglo i glupost, da bi njima više gostiju stizalo?

    Šta je sa brodogradilištem? Kada se napravi most, brodogradilište može samo da ide u staro gvožđe i da se proda za tepsiju ribe, a lokacija idealna za novog "investitora" koji će da pravi zgradurine.
  • 02.02.2015 10:22
    divna vest!
    za sve sugradjane a pogotovu za nas koji zivimo na Limanima!
  • 021

    02.02.2015 10:22
    konacno nesto i konkretno,do sada su samo pricali,obecavali...
  • bojan

    02.02.2015 10:21
    Lepo
    Ovakav projekat je svakako potreban novom sadu, jer ce pesacima svakako pojednostaviti dolazak do ribarca a i ulepsace sam taj deo novog sada.
  • Gaga

    02.02.2015 10:21
    Čekaj, zašto Pavlićić nije hteo ovo da pravi?
  • 02.02.2015 10:16
    Valjda će ga završiti do 2025...
  • nss

    02.02.2015 10:16
    a sve to ce biti za jedno 300 godina...iskustvo pokazuje...zavrsite prvo ovaj sto se raspao a jos nije gotov
  • Keith Flint

    02.02.2015 10:15
    "Most će se graditi 4 godine."????
    Pa ni da ide preko Gibraltara, mati mila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna